Mentőöv a bajban – a megoldást kínáljuk!

mentőőv-cég-megmentése

Szerte a világban a jelenleg is zajló események és a nehéz gazdasági helyzet kapcsán jelentősen megnőtt a csőd közeledtéhez, és ennek következtében a tevékenység teljes vagy részleges megszüntetéséhez közeledő cégek/ vállalkozások száma

 

Éppen ezért a vállalkozóknak rendkívül óvatosnak kell lenniük pénzügyi problémáik megoldásában

 

A vállalkozás munkájában felmerülő nehézségek minden esete egyéni, részletes megközelítést és helyzetelemzést igényel, figyelembe véve a vállalat működésének sajátosságait.

A rendelkezésére álló tudásunk ismeretében az adott helyzetből a lehető legjobbat hozza ki, annak érdekében, hogy vállalkozása megmeneküljön a csődtől, megszűnjön betölteni eddigi szerepét a gazdasági életben.

 

Miért próbálják a cégek, vállalkozások elkerülni a csődöt?

 

Számos fő oka van annak, hogy a cégek, valamint a vállalkozók mindent megtesznek a csődeljárás elkerülése érdekében:

annak szükségessége, hogy a társaság összes vagyonát és eszközeit eladják a hitelezőkkel szembeni adósságok kifizetése érdekében;
csődeljárást megelőző ügyletek negatívan befolyásolhatják a szerződő felekkel fennálló kapcsolatot;
a vállalat és az azt irányító személyek hírnevének veszélyeztetése;
a vállalat vezetőinek, résztvevőinek, és más személyeknek a vállalkozás tartozásaiért való másodlagos felelősségre vonásának lehetősége,
a vállalkozásfejlesztés nemcsak nagy beruházásokat, hanem jelentős szellemi és kreatív erőfeszítéseket is igényel; Egy olyan vállalkozás elvesztése, amelynek az élete egy részét szentelte, kilátástalan helyzetet teremt a tulajdonos és a dolgozók életében.

 

Hogyan lehet megelőzni a csődöt és megtartani a vállalkozást?

 

Erre a kérdésre adja meg a választ cégünk. Ne késlekedjen! Az idő pénz és ez egy felszámolás előtt álló vállalkozás esetében ez elsődleges szempont. Mindazok a tények, amivel segíteni tudunk vállalkozásának:

– segítséget nyújt cégének/vállalkozásának, amennyiben beragadt/megmaradt/elfekvő árukészlettel rendelkezik,

– munkatársai szívesen állnak rendelkezésre, amennyiben a társasága a csőd szélén áll,

– szükséges tudása ismeretében a helyzetből a legjobbat hozza ki.
A csődeljárás jelentős költségekkel jár, ideértve a fizetésképtelenségi szakértő tevékenységét és díjazását, a vagyonvédelem költségeit, az állami illetékek megfizetését, a csődeljárási információk hivatalos kiadványokban való közzétételét stb.

Általában a cég vagyona csak a mindenkori adósság törlesztésére elegendő, pl. a csődeljárás megindítását követően keletkezett.

Források gyűjtése a hitelezőkkel szembeni adósságok kezelésére.

A legfontosabb az, hogy a hitelezők felé úgy legyen lekommunikálva az adott helyzet, hogy a vállalkozás tevékenységének folytatása nem csak az adós, hanem partnerei számára is előnyös.

Fontos az is, hogy mindenki számára megfelelő adósság-visszafizetési ütemterv készüljön, hogy bebizonyosodjon a cég/vállalkozás élni akar.

Ez a lehetőség akkor használható, ha a hitelezőkkel folytatott tárgyalások során nem sikerült kompromisszumot kötni. És ez nem csak arról szól, hogy olyan befektetőket találjunk, akik érdeklődnek az iparág iránt, amelyben a cég működik, és készek befektetni az üzletfejlesztésbe.

Vannak más módok is a plusz bevétel megszerzésére. Ilyen lehetőség a beragadt/megmaradt, elfekvő árukészlet felvásárlása segítségünkkel.

 

A társaság nem alapvető eszközeinek értékesítése:

Szükséges a vállalat eszközeinek likviditásának elemzése és a többlet, nem alapvető vagyon azonosítása. A többlet azon eszközöket jelenti, amelyeket a vállalkozás nem rendeltetés-szerűen használ, és a jövőben sem tervez.

A nem alapvető eszközök olyan eszközök, amelyek nem vettek részt és nem vesznek részt a társaság fő- és termelési, gazdasági tevékenységében. Az ilyen eszközök a vállalkozás számára kézzelfogható veszteség nélkül értékesíthetők, és a befolyt pénzeszközöket az adósság fedezésére fordíthatják.

A csőd elkerülése érdekében a cégtulajdonosoknak hozzáértő pénzügyi politikát kell fenntartaniuk, szisztematikusan kell elvégezniük a tevékenységek pénzügyi elemzését, optimalizálniuk kell saját vagyonukat, és körültekintően kell megközelíteniük a kisebb tartozások rendezését is, különösen a kötelező befizetések esetében.

Ahhoz, hogy mindez törvényesen és szabályosan menjen véghez forduljon hozzánk!

Professzionális megoldást kínál Magyarországon.

További bejegyzések

Cégmentés profikkal

Cégmentés profikkal

Cégünk, a fel nem használt árukészletének, és eszközeinek értékesítésében is részt vállal   A világ minden táján...

bővebben

0 hozzászólás